اگر قصد سفر به يکي از کشورهاي اروپايي را داريد، بهتر است ابتدا تحقيق کنيد که آيا اين کشور جزو کشورهاي شينگن است يا نه؟ اگر در طي تحقيق خود به اين مورد دست يافتيد که کشور مورد نظر شما براي سفر عضو معاهده شينگن است، بايد به دنبال اخذ ويزاي شينگن براي سفر خود باشيد. آيا ميدانيد شينگن چيست و کشورهاي شينگن و دريافت ويزا به چه صورت مي باشد ؟ براي آشنايي با کشور هاي شينگن با ما همراه شويد.
شينگن قرار دادي است که در سال 1985 بين 26 کشور اروپايي به امضا رسيد. به واسطه اين قرارداد، ورود شهروندان به حوزه کشورهاي شينگن، آزاد شد. افرادي که ساکن و يا تبعه کشور هاي شينگن هستند، ميتوانند ورود آزادانه به کشورهاي منطقه داشته باشند و افرادي که عضو اين معاهده نيستند، بايد ويزاي شينگن تهيه کنند.
شينگن، منطقهاي است که از 26 کشور اروپايي تشکيل شده است. اين منطقه بر طبق مواد عهد نامهاي که بر اساس آن ايجاد شده است، داراي مرز واحدي است و شهروندان خارج از پيمان شينگن، براي سفر به اين منطقه بايد ويزاي شينگن دريافت کنند. بنابراين ميتوان گفت کشورهاي غير اروپايي عضو شينگن، به راحتي و آزادانه ميتوانند به کشورهاي اروپايي عضو شينگن مسافرت کنند. همه کشورهاي عضو شينگن، قوانين مربوط به کنترل کردن گذرنامه را براي خود حذف کردهاند. بنابر اين افرادي که در حوزه کشورهاي شينگن زندگي ميکنند، براي سفر به کشور ديگري که آن هم عضو معاهده شينگن است، نيازمند اخذ ويزا نيستند.
کشور هاي اروپايي عضو معاهده شينگن، عبارت اند از: کشور اتريش، دانمارک، بلژيک، استوني، جمهوري چک، استوني، آلمان، فنلاند، فرانسه، ايسلند، يونان، مجارستان، ايتاليا، ليتواني، لتوني، لوکزامبورگ، هلند، مالت، نروژ، پرتغال، لهستان، اسلواکي، اسپانيا، اسلووني، سوئد، سوئيس و ليختن اشتاين هستند. برخي از کشور هاي اروپايي هم چون ايرلند و انگلستان در اين پيمان عضويت نيستند و برخي کشورهاي عضو مثل ايسلند، نروژ، ليختناشتاين و سوئيس با وجود اينکه عضو پيمان شينگن هستند، در اتحاديه اروپا عضويت ندارند. برخي از کشور ها مثل بلغارستان، روماني، قبرس و کرواسي درصدد پيوستن به پيمان شينگن هستند.
توافق شينگن، در 14 ژوئن 1985 در ميان پنج کشور از ده کشور عضو اتحاديه اروپا به امضا رسيد. رسيدن به توافق بين اعضاي اتحاديه اروپا، جهت حذف کنترلهاي مرزي امکانپذير نبود، از اين رو ابتدا شينگن در خارج از اتحاديهي اروپا آغاز شد. بعد از گذشت پنج سال کشمکش، پيمان شينگن با حذف مرزهاي دروني جهت صدور ويزا به برنامه اتحاديه شينگن افزوده شد. توافق شينگن، قوانين جديدي را ايجاد کرد که با قوانين موجود در اتحاديه اروپا تا آن زمان تضاد داشت. منطقه شينگن، در 26 مارس 1995 به طور پراکنده تشکيل شد. نام پيمان شينگن نيز برگرفته از روستايي کوچک با نام شينگن در لوکزامبورگ است که توافقنامه در آنجا امضا شد. با افزايش يافتن تعداد کشورهاي منطقه شينگن، معاهدات مربوط به آن نيز در سال 2000 اجرا شد.
عيوب توافقنامه شينگن و معاهدات آن، اين است که کنترل کردن مرزهاي خارجي با کشور هاي غير اروپايي در ميان کشور هاي حوزه شينگن راحت نيست و در اين زمينه حقي براي اصلاح قانون در اروپا، در صورت عدم عضويت در شينگن، در نظر گرفته نشده است. مطابق توافق شينگن، سفر از کشور هاي عضو توافقنامه به ديگر کشور هاي عضو، بدون پاسپورت و کنترل مهاجرتي امکان پذير است. بهتر است بدانيد کشور هاي حوزه شينگن و کشور هاي عضو اتحاديه اروپا، از دو حوزه متفاوت برخوردارند و نبايد آنها را با هم يکسان دانست. کشور هاي حوزه شينگن برگرفته از 22 کشور عضو اتحاديه اروپا و 4 کشور غير عضو اتحاديه اروپا است.
کشورهاي عضو اتحاديه اروپا عبارتند از: کشور اتريش، يونان، بلژيک، مجارستان، بلغارستان، ايرلند، کرواسي، ايتاليا، قبرس، لتوني، جمهوري چک، ليتواني، دانمارک، لوکزامبورگ، استوني، مالتا، فنلاند، هلند، لهستان، آلمان، پرتغال، روماني، اسلوواکي، اسپانيا، سوئد، بريتانيا و تعداد ديگري از کشور ها، مثل روماني، بلغارستان، قبرس و کرواسي و قبرس نيز به دنبال پيوستن به پيمان شينگن هستند.
شش کشور از اتحاديه اروپا، عضو حوزه شينگن نيستند. قلمرو هاي دولتي شينگن در توافق نامه شينگن عضويت ندارند. از شش کشور عضو شينگن، چهار کشور از جمله بلغارستان، کرواسي، قبرس و روماني به دنبال پيوستن به توافق شينگن هستند و دو کشور بريتانيا و ايرلند مستقل هستند. به جز اين کشور ها، مناطق ديگري در اتحاديه اروپا وجود دارد که عضو شينگن نيستند. اين مکانها شامل مکانهايي مانند گوياندر فرانسه، گوادلوپه، مايوت، مارتينيک،رئونيون، مايوت، سنت بارتلمي و . هستند. از سوي ديگر، چهار کشور ديگر که عضو اتحاديه اروپا نيستند و در EFTA عضويت دارند، با 22 کشور ديگر در اتحاديه اروپا، در توافق شينگن عضو هستند. اين چهار کشور، عبارت اند از: نروژ، هلند، ليختن اشتاين و ايسلند هستند. شهروندان کشورهاي EFTA اگر چه در اتحاديه اروپا عضويت ندارند، اما به سياست هاي جابجايي آزادانه احترام ميگذارند. سرزمينهاي کوچک اروپايي، مثل سنمارينو، موناکو و واتيکان که بزرگتر يا کوچکتر از يک شهر هستند، کنترل مرزي را حذف و قانون جابجايي آزادانه بين کشورهاي عضو شينگن را پذيرفتهاند.
جهت کسب اطلاعات بيشتر در زمينه هاي دريافت ويزاي شينگن ، مهاجرت ، پاسپورت ، ويزا ،وکيل مهاجرت ، مهاجرت سرمايه گذاري ،. با مشاورين ما تماس حاصل فرماييد. وکلا و مشاورين موسسه حقوقي مهاجرتي مهاجريار آماده مشاوره و پاسخگويي به سوالات شما عزيزان مي باشند.
منبع: mohajeryar.company
درباره این سایت